reede, 22. mai 2020

Meie huvitav praktika

 TEISIPÄEV

 Teisipäeval saime käia kohalikku Kutsekooli vaatamas. Seal kohtusime hollandlasega, kes väga kiiresti asendas Andre meie grupis. Andre (elektrik) viidi juba teisipäeval firmasse, aga meie (tislerite) firma kohta, ei teatud palju. Teati ainult nii palju, et nad veel otsustasid, et kas meid vastu võtta seoses kasvava koroonaga. Meid lasti linna avastama minna. Kuna hollandlane oli üksi praktikal ja tema firmaga oli ka segadusi, tuli ta meiega rändama kaasa ja käis igal pool koos meiega. Sai käidud mööda linna tänavaid ja isegi kiriku tipus. Varusime toitu ja muid elamis tarbeid, mida arvasime, et on viieks nädalaks vaja. Põrkasime kokku ka oma õpetajatega ühekorra.

 

 
 


 

 


 

 

 






 

 


 






 KOLMAPÄEV

Kolmapäeval käisime jälle koolis ringi vaatamas. Uut infot ei olnud meie firma kohta ja hakkasime ise ka natuke kartma, et kas üldse saame firmasse. Peale pikka ootamist koolis lasti meid minema. Peale koolst väljasaamist oli meil plaan selge, läksime Ahhaa keskusega sarnanevasse muuseumi nimega Pärl. Pärlis meil vedas, kuna mind ja Berti loeti lasteks ning hollandlane ja Ahti olid täiskasvanud, tänu millele saime me perepileti. Pärlis nägime hästi palju lahedat ja huvitavat kohaliku looduse kohta ja lõpus jõime Pärli kohvikus kohvi ka. Mina ja Ahti käisime poes, et teed osta ja peale seda komistasime ühe kella poe peale. Sisse astudes võttis meid vastu kellasepp, kes oli väga sõbralik ja näitas isegi töötube meile. Pärast soovitas ta meil käia läbi ka tema isa poest, kus tutvusime tema isaga ning tema poega. Väga huvitav kogemus oli,et kogematta selliste toredate inimestega  on võimalik kohtuda. Käekellas me ei ostnud, kuna need olid mõeldud ikka rikastele inimestele. Andre oli selle päeva praktikal.

 


 


 


 


 


 


 


 



NELJAPÄEV

Neljapäeval kutsuti kooli meid, aga seekord lasti meil seal natuke ka käsitööd teha. Saime toorikud ja pidime tegema ühe tapi.  Tappitegemise käigus saime lähemalt tutvuda kohaliku töökojaga. Meile meeldisid masinad ja kuidas iga tisleripingi kohal rippus sellele lauale mõeldud pistikupesa. Peale kooli rändasime jalgsi pikka ma, et jõuda suurde kaubandus keskusesse, kust plaanisime kodustele suveniire vaadata. Suveniire me ei leidnud, aga saime vähemalt sinna ja tagasi liikudes linnas ringi vaadata. Pärast kui Andre koju jõudis läksime linna ringi vaatama.
 

 



REEDE

Reedel taheti meid kooli uuesti kuigi, eelneval päeval öeldi, et ei pea. Nüüdseks oli kindel, et firmasse me ei saa ja siis saaksime vähemalt midagigi teha. Pidime tegema akna. Raam oli olemas ja sooviti, et sellele teeksime akna sisse. Kuna kool ei olnud kaua avatud sel päeval jõudis Bert ainukesena akna valmis peiteldatud. Minul ja Ahtil nii hästi ei läinud. Mõlemad tegime rahulikult ja jõudsime aint ühe tappi valmis. Aega oli vähe ka selle päraste, et soovisime Tartu khk live ülekannet seoses Koroonaga vaadata. Pärast kodus olles umbes tunni läksime uuesti linna ringi vaatama ja jalutasime välja kultuuri majani Harpa. Harpa oli üks ilus klaasist ehitis, mille seintel põlesid tuled. Tuled tekkitasid erinevaid efekte ja oli ilus vaadata, eriti õhtusel ajal. Mina ja Bert avastasime Harpa juurest ühe elektrilise tõukeratta ja proovisime seda. Ahti läks Harpasse jazz kontsertile. Sel ajal kui Ahti nautis kontserti sõitsime me Berdiga mööda öist linna ringi. Linn oli veel ilusam pimedas.














LAUPÄEV

Laupäeval jätkasime me Berdiga linna avastamist. Nüüd kui saime kiiremini liikuda, saime linna kaugematesse otsadesse minna. Teised läksid Kuldse ringi retkele, aga mina ja Bert hoidsime nende kallite piletite pealt kokku. Kuna praktika peatati esimesel nädalal juba, siis pidime tagasi jõudes tagastama nelja nädala rahad. Nädala alguses kulutasime praktika jaoks vajalike asjade ostmisele juba korralikult, et pärast ei peaks poes nii palju käima. Kõik mis soetasime, läks enne tagasi tulekut prügikasti ja raha oli ka vähem nüüd. Nüüd kui raha vähe, olime Berdiga ettevaatlikud, et kuhu läksime ja mida tegime. Praktika alguses proovisime suveniire leida, mis ei läinud hästi. Nüüd kui kindel, et tagasi minek on lähedal, läksime uuele ringile ja leidsime asju mida kodustele tuua. Otsimise käigus saime terve päeva ka linnas korralikult ringi vaadata ja avastada.



 


 






 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar